Nazaj

Zaščitni USB ključ: 00386 2 5311-025, info@trstenjak.si

 

Informirani ključ USB ščiti pred sevanjem računalnikov in zaslonov. Priložena bakrena ploščica pa pred sevanjem usmerjalnikov.

Zaščita je priporočljiva za vse, ki pogosto uporabljate računalnike, predvsem pa za otroke.

Zaščitni ključ USB je računalniški ključ, ki vstavljen v vtičnico računalnika zmanjšuje negativne vplive sevanja računalnikov na človekovo zdravje. Na ključu je posneta glasba, vendar so nosilke zaščite informacije, ki so v laboratoriju Vilija Poznika v Celju na poseben način vtisnjene v ključ.

Ob ključu dobite še samolepilno informirano bakreno ploščico, ki prav tako ščiti pred sevanji in jo prilepite na rob zaslona, na računalnik ali pa na usmerjalnik (ruter).

Zaščitno delovanje Zaščitnega ključa USB je preverjeno na več načinov:

Zaščitnega ključa USB ne nosimo v levem hlačnem ali levem srajčnem žepu, saj so lahko sicer dobre informacije, ki izhajajo iz Zaščitnega ključa USB, za koga le premočne in bi se slabo počutil.

Zaščitni ključ USB naj bi deloval trajno; njegovo delovanje lahko izbriše le zelo močno elektromagnetno sevanje ali strela.

Zaščitni ključ USB lahko seveda uporabljamo tudi za shranjevanje podatkov, s tem, da posneto glasbo pustimo na ključu.

Ob presnemavanju ključa se informacije ne presnamejo, ker niso posnete, marveč vanj vnesene s posebnim sistemom sevalnikov; presname se samo glasba. Presnet ključ USB ne deluje zaščitno.